Blokhutprofiel schuttingen

Blokhutprofiel schutting

Een blokhutprofiel schutting is een type schutting dat bestaat uit horizontale planken die in elkaar passen als de logs van een blokhut. Deze planken hebben een afgeschuinde rand aan de bovenkant en onderkant. Hierdoor passen ze gemakkelijk in elkaar waardoor ze een stevige constructie vormen. Deze tuinschutting is meestal gemaakt van hout in combinatie van beton en wordt vaak gebruikt als erfafscheiding om privacy te bieden in de tuin. Een blokhutprofiel schutting heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling en past goed bij een landelijke of rustieke tuinstijl.

Met mooie motieven zoals Lariks of Rots.

Met Grenen, Vuren, Douglas of Nobifix.

Mooie combinatie hout en beton.

Als u eenmaal besloten heeft om een blokhutprofiel schutting te gaan plaatsen, is het verstandig om te bepalen wat u precies wilt qua materiaal en houtsoort. Dit is namelijk bepalend voor de kosten van uw tuinschutting. Op het gebied van materiaal kunt u kiezen voor antraciet, wit, grijs of taupe kleur betonpalen en de houten blokhutprofielen zijn leverbaar in Douglas, Vuren en Nobifix hout.

Blokhutprofiel schuttingen is enkel verkrijgbaar in een hoogte van ca. 200cm, dat heeft te maken met de sponning van de betonpalen, deze zijn alleen leverbaar voor een hoge tuinschutting. Een lage schutting is alleen mogelijk als we de palen afslijpen maar daar word het niet mooier op. Over het algemeen geldt; hoe langer een houtsoort meegaat, hoe duurder deze zal zijn. De beste houtsoort die wij kunnen leveren voor dit type tuinschutting is Nobifix met 20 jaar garantie. Liever een andere soort hout met beton schutting? Kijk dan eens verder op onze website.

Een schutting van blokhutprofielen is erg populair, de keuze in uitvoeringen op dit gebied is beperkt dus uw keuze is vaak snel gemaakt. Tevens heeft u weinig tot geen onderhoud aan een blokhutprofiel schutting. De combinatie betonschutting met blukhutprofielen geeft een landelijke uitstraling van hout met het onderhoudsvrije karakter van beton. De stijl en vormgeving van deze tuinschutting zijn daarom ook niet bepalend voor de hoogte van de kosten. Je kunt namelijk niet kiezen voor extra opties, dit type erfafscheiding word namelijk altijd standaard geleverd met de beschikbare opties.


Uitbesteden of de blokhutprofiel schutting zelf plaatsen?

Naast de afweging welke kleur materiaal u wilt gaan gebruiken voor deze blokhutprofiel schutting en welke houtsoort u hiervoor wilt gebruiken, is er de afweging of u de tuinschutting zelf wilt gaan plaatsen, of dat u deze laat plaatsen. Een erfafscheiding plaatsen is een klus die je niet zomaar op een vrije zondag middag doet. Op het oog lijkt het heel eenvoudig, toch komen er een aantal technische aspecten bij kijken waar verstand van zaken wel erg prettig is. Belangrijk onderdeel van het plaatsen van de schutting is dat deze waterpas loopt. Het gebruik van het juiste gereedschap is daarom noodzakelijk.

Ook is het van belang dat de palen goed stevig in de grond worden geplaatst, al onze luxe schuttingen worden altijd zonder meerprijs in betonmortel gestort. Als na de eerste de beste storm deze palen loskomen zal binnen korte tijd de hele schutting omvallen, dat is zeker niet de bedoeling! Daarom is uitbesteden aan een tuinschutting expert zeker aan te raden; je hoeft niets uit te rekenen, geen twijfels of je het wel goed doet en vakmensen leveren degelijk en betrouwbaar werk op. Zodat u alleen maar hoeft te genieten van de nieuwe schutting. Informeer bij uw gemeente of dit type erfafscheiding geplaatst mag worden bij uw woning.

De kosten van blokhutprofiel schuttingen

De kosten voor blokhutprofiel schuttingen zijn gebaseerd op strekkende meter bedragen. Indicatief zal de prijs rond de €140 per meter zijn. Dit is weer afhankelijk van de houtsoort die u kiest (vuren, douglas of nobifix hout). De kosten voor het plaatsen van een schutting met blokhutprofielen zal per strekkende meter ca. €30 bedragen.

*De standaard lengte van een blokhutprofiel is 224cm. De blokhutprofielen vallen 2cm diep in de sponning van de betonpaal om zo het hout op te spannen. We kunnen de profielen eenvoudig op maat zagen om de erfafscheiding passend te maken.

**Vanaf 2023 hebben wij ook zwarte blokhutprofielen, de foto’s volgen later.

Kiest u ook voor de blokhutprofiel schutting?

Een blokhutprofiel schutting kan worden gecombineerd met betonpalen om extra stabiliteit en duurzaamheid te bieden. De betonpalen worden meestal geplaatst op regelmatige afstanden in de lijn van de schutting en worden ingegraven in de grond om ze stevig op hun plaats te houden. De blokhutprofiel planken worden vervolgens bevestigd in de sponning van de betonpalen. Dit zorgt voor een stevige en duurzame constructie die lang meegaat. Een blokhutprofiel schutting met betonpalen is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een sterke en duurzame erfafscheiding die er ook nog eens mooi uitziet. Het biedt de natuurlijke uitstraling van hout gecombineerd met de stabiliteit van beton. Hierdoor is het een ideale keuze voor zowel functionele als esthetische doeleinden.

Vrijblijvende offerte

“Een offerte bij Prins Schuttingen is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niets!”

Scroll naar boven