Hout beton schuttingen

Hout beton schutting

Een hout beton schutting is een soort schutting die bestaat uit betonnen palen en onderplaten waartussen houten schuttingpanelen worden bevestigd. Deze schuttingen zijn duurzaam en kunnen jaren meegaan. Ze zijn ook relatief onderhoudsarm en bieden veel privacy en veiligheid. Wilt u liever een meer stijlvolle tuinschutting? Kijk dan eens op onze pagina luxe hout beton schutting met verschillende soorten beton motieven.

Het plaatsen van een hout beton schutting kan een uitdagende klus zijn, afhankelijk van de grootte van het project en de omstandigheden ter plaatse. Het kan helpen om een ervaren schuttingbouwer  in te huren om de schutting te plaatsen, zodat deze veilig en stevig wordt geïnstalleerd. Prins Schuttingen heeft meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van schuttingen, zo bent u verzekerd van een goed eindresultaat.

Bij het bestellen van een hout beton schutting is het belangrijk om de afmetingen te weten. U kunt de locatie van de schutting met beste met een rolmaat even opnemen. Het komt niet op een paar centimeters nauwkeurig omdat we het een en ander toch ter plekke op maat maken.

Schuttingen zijn er in verschillende maten, soorten en stijlen. Bekijk eerst foto’s van tuinschuttingen om zo een schutting te vinden die bij uw wensen past. Kijk ook eens bij de blokhutprofiel schuttingen. Het kan helpen om advies te vragen aan een schuttingleverancier om ervoor te zorgen dat u de juiste schutting koopt voor uw specifieke behoeften en budget.

Kiest u voor hout of beton?

Welke houtsoort voor een hout beton schutting

Als u een schutting wilt laten plaatsen, wilt u natuurlijk kiezen voor een houtsoort dat bij u past. Die past bij uw wensen als het gaat om het uiterlijk van de schutting, maar ook bij uw budget. Houtsoorten die veel worden gebruikt voor schuttingen zijn hardhout, grenen en vuren. Deze soorten houten verschillen nogal van elkaar. Deze verschillen komen onder andere terug in de structuur van het hout, hoe lang het hout meegaat en of je deze onbehandeld kunt gebruiken voor een schutting. Daarnaast wilt u natuurlijk een schutting die past bij uw woning en smaak. Het is altijd fijn als uw woning, tuin en schutting een mooie eenheid vormen.

Nobifix

Wilt u echt gaan voor een oersterke schutting met lange levensduur en een prachtige uitstraling? Dan is Nobifix de ideale keuze! Deze schuttingen zijn sterk en stabiel. Nobifix kent een lange levensduur waardoor je deze houtsoort ook kunt zien als een goede investering, je hebt er namelijk jarenlang geen omkijken meer naar. Het duurt heel lang voordat deze houtsoort vergaat en hiervoor hoef je het niet eens speciaal te behandelen. De bruine kleur geeft een klassiek, warm gevoel. En je kijkt iedere dag naar je schutting dus dan is het wel zo zijn als het er mooi uit ziet, nietwaar?

Grenen

Een groot deel van de schuttingen is gemaakt van grenenhout. Veel grenen van goede kwaliteit komt uit Scandinavië. Door het koude klimaat groeien de bomen hier langzamer waardoor het hout sterker is. En hierdoor ideaal voor schuttingen. Grenen heeft een vrij lichte kleur en in het hout zijn duidelijke tekeningen te zien. Vaak wordt grenen geïmpregneerd om deze houtsoort goed te beschermen tegen weersinvloeden, hierdoor wordt de levensduur van grenen verlengd. Deze houtsoort wordt op grote schaal geproduceerd waardoor deze keuze qua prijs erg interessant is.

Douglas

Deze houtsoort komt ook veel voor in Duitsland en word gemaakt van de Douglasspar. Het heeft de vergelijkbare kleur als grenen, maar heeft net een iets andere tekening in het hout met een roze gloed. Het bevat minder grove nerven en minder kwasten, waardoor het door veel mensen mooier wordt gevonden dan grenen. Kwalitatief is Douglas ongeveer hetzelfde als grenen. Als u houdt van een fijne structuur dan is Douglas hout een aan te raden houtsoort. Douglas is wel iets duurder als grenen. Reden hiervoor is dat deze houtsoort minder snel groeit en ook niet grootschalig wordt geproduceerd.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan zonder verdere verplichtingen ons offerte formulier in en ontvang de offerte in uw mailbox!

Tuinschermen

Onze tuinschermen zijn leverbaar in 4 verschillende houtsoorten. Grenen in zowel blank als zwart gespoten hout, Douglas onbehandeld en Nobifix.

De aantal planken op een tuinscherm bepalen de privacy. Met 19 planken op een tuinscherm is er een schuine doorkijk mogelijk. Bij 23 planken is er geen schuin zicht meer tussen de planken door.

Al onze tuinschermen zijn met RVS schroeven gemonteerd en hebben een levensduur van minimaal 10 jaar.

Grenen geïmpregneerd
Nobifix
Grenen zwart gespoten
Douglas
Scroll to Top