Luxe schuttingen

Luxe schutting

Een luxe schutting met betonpalen en betonplaten hebben gemiddeld een langere levensduur dan schuttingen die gemaakt zijn met houten palen. Dankzij de hoge betonnen platen onder het tuinscherm krijgt grondwater geen kans om in het tuinscherm te trekken. De levensduur en het onderhoud van een schutting hangt af van de kwaliteit van het materiaal en de manier waarop het is gemaakt. De luxe schuttingen van Prins Schuttingen hebben geen noodzakelijk onderhoud nodig. Indien u het optisch mooi wilt houden kunt u er wel voor kiezen om zowel het beton als het hout te oliën. Bij het kiezen van een schutting is het daarom belangrijk rekening te houden met de kwaliteit. Wilt u geen hout verwerkt hebben in uw tuinschutting? Kijk dan eens op de pagina betonschuttingen.

De kosten voor een luxe schutting variëren afhankelijk van het materiaal, de hoogte en de lengte van de afscheiding. Schuttingen gemaakt met grenen tuinschermen zijn goedkoper dan een tuinschutting met Nobifix schuttingdelen. Een goede kwaliteit luxe hout beton schutting met geïmpregneerde tuinschermen is een investering voor de lange termijn. Dit type tuinafscheiding heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Liever minder beton en meer hout in uw schutting? Dan is de blokhutprofiel schutting misschien een betere keuze voor u.

Luxe schutting

“Een mooie combinatie van hout en beton, de luxe uitvoeringen van Prins Schuttingen”


Standaard 10 jaar garantie!

Welke soort hout voor uw luxe schutting?

Als u een tuinschutting gaat laten plaatsen, wilt u uiteraard kiezen voor een tuinscherm dat bij uw wensen past. Een tuinscherm dat past bij uw smaak als het gaat om kleur, kwaliteit maar ook zeker voor de kosten. Houtsoorten die het meest gebruikt worden voor schuttingen zijn Nobifix, grenen, douglas en vuren. Deze houtsoorten hebben allemaal hun eigen karakter. Dit zien we o.a. terug in de structuur van het tuinhout, de levensduur van het hout en of je deze zonder extra behandeling kunt gebruiken voor buitentoepassingen zoals een tuinschutting. Bovendien wilt u natuurlijk een tuinschutting die aansluit bij de stijl en kleur van uw woning en tuin. Het is natuurlijk mooi als uw woning, tuin en schutting bij elkaar aansluiten. Bekijk ook eens onze standaard beton hout schuttingen.

Nobifix, als je van hout houdt

Kiest u voor degelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit die ook nog eens betaalbaar is? Dan staat Nobifix stipt op nummer 1! Deze tuinschermen bestaan uit planken van 18 mm dik en zijn daarom sterk en zeer stabiel. De licht bruine kleur geeft een klassiek, warm gevoel. U ziet de schutting in de zomermaanden vaak iedere dag als u in de tuin zit, dan mag een tuinschutting er ook wel netjes uitzien toch? Nobifix hout heeft een lange levensduur tot wel 30 jaar, daarom zit er op de Nobifix tuinschermen standaard 20 jaar garantie tegen houtrot. U heeft hier er namelijk jarenlang geen omkijken meer naar, schilderen of beitsen is niet noodzakelijk. Het duurt ook zonder onderhoud erg lang voordat deze houtsoort gaat rotten. E Kortom, deze houtsoort ook kunt zien als een goede investering.

Grenen geïmpregneerd

Het overgrote deel van alle schuttingen die wij verkopen zijn gemaakt van grenenhout. De meeste grenen planken van goede kwaliteit komen uit landen waar een kouder klimaat heerst. Door het koude klimaat groeien de bomen langzaam waardoor het hout ouder en dus sterker word. Dat is weer perfect om als schutting tuinhout te gebruiken. Grenen heeft een lichte kleur en in de planken van 16 mm dik zijn duidelijke tekeningen te zien. Al onze grenen tuinschermen zijn KOMO geïmpregneerd, zo is het hout goed beschermd tegen weersinvloeden en vroegtijdig houtrot. Dankzij het impregneren wordt de levensduur van grenen aanzienlijk verlengd. Deze houtsoort wordt op grote schaal geproduceerd en ingekocht waardoor de prijs altijd gunstig is.

Douglas onbehandeld

Deze houtsoort word gemaakt van de Douglasspar en komt veel voor in Duitsland en Frankrijk. Het heeft de vergelijkbare kleur als grenen, maar heeft net iets andere nerf tekening in het hout. Het bevat minder grove nerven en minder noesten, waardoor het door veel mensen het mooier vinden dan grenen. Kwalitatief is Douglas ongeveer hetzelfde als grenen. Het grootste verschil tegenover grenen is dat Douglas onbehandeld is. Wij adviseren om Douglas hout altijd te behandelen met speciale olie om zo de kleur te behouden en de levensduur te verlengen. Als u houdt van een fijne structuur met een mooie kleur dan is Douglas hout een goede keuze. Douglas is wel weer duurder dan grenen. De reden hiervoor is dat deze soort nog minder snel groeit en ook niet grootschalig geëxporteerd word.

Vraag een offerte aan

Eenvoudig een offerte aanvragen? Ons offerte formulier is erg gebruiksvriendelijk en kost slechts 5 minuten tijd!

Tuinschermen 130x180cm

Onze tuinschermen zijn leverbaar in 4 verschillende houtsoorten. Grenen in zowel blank als zwart gespoten hout, Douglas onbehandeld en Nobifix.

De aantal planken op een tuinscherm bepalen de privacy. Met 19 planken op een tuinscherm is er een schuine doorkijk mogelijk. Bij 23 planken is er geen schuin zicht meer tussen de planken door.

Al onze tuinschermen zijn met RVS schroeven gemonteerd en hebben een levensduur van minimaal 10 jaar.

Grenen geïmpregneerd
Nobifix
Grenen zwart gespoten
Douglas

Luxe betonplaten

Een kenmerk van de luxe schutting zijn natuurlijk de betonplaten met motief! Hier ziet u alle motieven die op dit moment leverbaar zijn.

Bij de luxe tuinschutting worden 2 betonplaten op elkaar gestapeld. Tussen het tuinscherm en de bovenste betonplaat word een afwerk latei van beton geplaatst.


Tip: Een kleuren combinatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld witte palen en antraciet betonplaten!

Rots motief
Motief
Hout motief
Elbe motief
Romeins motief
Steen motief
Graniet motief
Glad motief
Scroll to Top